17 Aralık 2012 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek


MediaMarkt’ın çıkarttığı Mediazine isimli derginin Kasım sayısını MediaMarkt’ta almıştım.  Derginin Kasım sayısı 50.000 adet basılmış ve ücretsiz olarak MediaMarkt’tan alınabilir. Doğal olarak reklam ağırlıklı bir dergi, ama profesyonelce hazırlandığı için reklamlar bile gözünüze sokulmuyor, okunuyor. Yolunuz MediaMarkt’a düşerse almanızı tavsiye ederim.

Derginin 35. Sayfasında Ayın Menüsü bölümünde Sonbahar lezzetleri altında Sarımsaklı Ekmek tarifi gördüm. Pizzacıların listesinde yeralan bu yemek ya da atıştırmalık, her pizza siparişimin bir parçası olduğu için uzun zamandır tarifini bulup yapmayı istediğim birşeydi. Yaptım, çıkan sonuçtan memnun kaldım ve şimdi tarifi sizinle de paylaşıyorum.

Sarımsaklı Ekmek
MALZEMELER (4 kişilik)
1 adet baget ekmek, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2-3 diş dövülmüş sarımsak, 1 tutam maydanoz, tuz

HAZIRLANIŞI
Ekmekleri birer santimetre kalınlığında enine dilimleyin. Fırınınızın ızgarasını 250 dereceye ayarlayın. Sarımsağı küçük küçük doğrayın, bir tabağın içinde zeytinyağı, tereyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız karışımı dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımı ile sürün ve ekmekleri fırın tepsisine dizin. Ekmeklerin üzerine ince kıydığınız maydanozu eşit miktarda serpiştirin. Fırının ızgarasında ekmekleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder